03.10.2014 19:46

Záleží na tom kedy čo jeme a pijeme alebo prečo ovocie ráno ?

My všetci si myslíme, že jesť ovocie je kúpiť ho, očistiť a len tak hodiť do úst. Nie je to také jednoduché. Je dôležité vedieť kedy a ako ho jesť.

Aký je správny spôsob konzumovania ovocia ?

Znamená to nejesť ovocie po jedle! Ovocie by sa malo jesť na prázdny žalúdok. Pokiaľ jete ovocie takto, bude to zohrávať hlavnú rolu pri detoxikácii a dodá vám veľkú dávku energie. Ovocie je veľmi dôležité jedlo. Vezmime si situáciu, že zjete dva krajce chleba a potom ovocie. Ovocie je pripravené ísť cez žalúdok priamo do čreva, ale je mu v tom zabránené. Medzitým všetko jedlo hnije, kvasí a mení sa na kyselinu. V momente, keď príde ovocie do kontaktu s jedlom a tráviacimi šťavami, celá masa jedla sa začne kaziť. Takže prosím jedzte ovocie na prázdny žalúdok alebo pred jedlom. Ak chcete piť džús, tak čerstvý. Pečené ovocie tiež nie je terno, pečením sa ničia všetky vitamíny. Ak si máte vybrať, či jesť celé ovocie alebo odšťavené, lepšie je jesť celé. Môžete vyskúšať 3 - dňový ovocný deň a budete prekvapení, keď vám priatelia povedia ako žiarivo vyzeráte.

Pitie studenej vody po jedle ? = riziko rakoviny

Veríte tomu ? Je síce veľmi príjemné piť studený nápoj po jedle, ALE  tento studený nápoj spôsobuje tuhnutie tukov  v jedle, ktoré ste práve skonzumovali. To spôsobuje spomalenie zažívacieho procesu. Akonáhle tento stuhnutý tuk reaguje so žaludočnými kyselinami, rozpadne sa a je absorbovaný črevom rýchlejšie, než jedlo. Tento tuhý tuk sa usadí na stene čreva a vytvára podmienky pre rakovinu a artritídu. Ideálne je piť po jedle horúce nápoje. Snáď by sme mali prijať za svoje zvyky Číňanov a Japoncov, popíjať horúci čaj po jedle, nie studenú vodu.

Záver : Aj mastný riad je lepšie umyť horúcou vodou :-)

—————

Späť