09.03.2014 19:59

Príčina 1.časť



Ak chceme schudnúť a udržať si po celý život štíhlu postavu, nielen kvôli štíhlosti, ale hlavne kvôli zdraviu, je potrebné pochopiť prečo sa veci dejú tak ako sa dejú . Ak pochopíme príčinu, vieme sa dopracovať aj k riešeniu...ale poďme na to postupne.

Keď sa obzrieme 20 rokov dozadu a spýtame sa niekoho kto bol v USA , či tam videl dievča ako z Hollywoodu, tak by Vám povedal, že je to veľká vzácnosť. Bola to rovnaká vzácnosť ako vidieť u nás na Slovensku extrémnu obezitu.
Od tej doby sa veľa zmenilo...u nás sú rovnako obézni ľudia ako boli kedysi v USA. A bielym chlebom to nebude

Poznáte niekoho, kto by si prial byť tučný ?
Ja si z rozprávania mojej mamy pamätám, že ona takého poznala. Bol to človek, ktorý keď bol chlapec, žil v ťažkých podmienkach a jedol len raz denne. Vtedy si tento chlapec prial byť tučný a bohatý. Tučnota bola pre neho synonymom hojnosti, sýtosti a šťastia. Tento chlapec si splnil svoj sen. Dnes je tučný a bohatý. Ale...dnes mu obezita vadí a pracuje na tom, aby sa svojej nadváhy zbavil.

V stredoveku boli chudí ľudia chudobní a obezita bola spojená s bohatstvom. Mnohí z toho vyvodzujú, že dnes sme obézni, pretože sa máme príliš dobre.
Doba sa však veľmi zmenila. Dnes je obezita doménou ľudí na najnižšom ekonomickom rebríčku (samozrejme v priemyslovo rozvinutých krajinách)
Bohatí a úspešní ľudia sa snažia byť štíhli, pretože chcú byť zdraví, žiť dlho a poriadne si svoje bohatstvo užiť !
Mimochodom viete, že majitelia tabakových firiem nefajčia ? Prečo asi ?

Vy poznáte niekoho kto by si bez ohľadu na finančné pomery prial byť tučný ? Mať veľký zadok, brucho a tučné stehná ? Ako to, že pred 20-timi rokmi sa tieto problémy nemuseli riešiť ? Ja si pamätám časy, keď fitness centra neexistovali. Vtedy by sa neuživili. Dnes ich je ako maku. Keď sa ale rozhliadneme okolo seba, veľmi to nepomáha.
Deje sa tu niečo iné. Kde je problém. Prečo narastá obezita geometrickým radom ?

Prečo sa dnes ľuďom nedarí riešiť tento problém ?
Odpoveď nájdeme tam, kde by sme ho asi nečakali – v ekonomike.
Vznikol tu silný potravinársky priemysel , ktorého záujmom je zarobiť na nás čo najviac peňazí.
Sú dve cesty ako to dosiahnuť :

1.Lacnejšie vyrobiť
2.Viac predať

Lacná výroba už došla tak ďaleko, že množstvo potravín, ktoré konzumujeme sa už len tvária ako potraviny (príkladom sú mäsové párky bez mäsa)
Vyrábajú sa umelé, mŕtve potraviny, plné nahrážok a výplní, ktoré sa chemicky upravia synteticky vyrobenými príchuťami tak, aby vôbec mali chuť a vôňu toho za čo sa vydávajú. Jeme odpadky. Keby ľudia videli ako a z čoho sa vyrábajú tieto „potraviny“, nikdy by ich nedali do úst a niektorí by dokonca vyvrátili aj to, čo zjedli pred pol rokom...

Informácie o tom postupne prenikajú na verejnosť vďaka internetu, zvedavým novinárom a vďaka knihám...ak Vás to zaujíma, viac mailom.

—————

Späť