28.10.2014 18:29

Pohyb je polovica mladosti

Mnohí ľudia vravia, že nemajú dosť času na nijaké športovanie. Opak je však pravdou. Práve nedostatok pohybu ich oberá o čas, a to dokonca o ten najcennejší – o čas ich života. Pravidelné cvičenie vám dodá energiu, spomalí starnutie buniek. Všetky dôležité životné procesy sú možné len vtedy, keď má telo k dispozícii dostatok kyslíka. Kvôli tomu človek pohyb potrebuje, ale s mierou .

Telo bolo stvorené tak, aby zotrvávalo v pohybe. Dostatočný pohyb posilňuje imunitný systém a chráni pred chorobou. Aj svalový tuk sa môže spaľovať len v pohybujúcich sa svaloch. Viete čo je najväčším tajomstvom ? ... PRAVIDELNOSŤ.

Vôbec nejde o špičkové športové výkony, len prirodzený pohyb. Čo je prirodzený pohyb pre človeka ?

Chôdza. Je to ideálna forma pohybu. Tento druh športovania sa dá pestovať vždy a všade. Dá sa praktizovať v každom veku a všetko, čo na to človek potrebuje, má vždy so sebou.

Tanec. To je ďalšia ideálna forma pohybu. Navyše človek pri tom počúva príjemnú hudbu, rytmicky a bez námahy sa pohybuje a drží v náručí milovanú bytosť.

Bicyklovanie. Je skvelé cvičenie. Je povznášajúce na dvoch kolesách uháňať krásnou krajinou a vychutnávať si život. Skúste si raz urobiť cyklistickú dovolenku s priateľmi.

Strečing. Alebo vystieranie. V minulosti často podceňované. Skúste sa každý deň poriadne ponaťahovať :-) Aj ranné vstávanie bude ľahšie.

Golf. Je to exkluzívny šport, ale treba ho odporúčať, lebo tu ide predovšetkým o cvičenie ducha. Golf je vlastne dynamická meditácia.

 

Záver : Pohybujte sa...máte z čoho vyberať

—————

Späť