27.03.2015 13:44

Harmonious relations and positive thinking Harmonické vzťahy a pozitívne myslenie

What is the harmony of relationships?

 

· The valuation of what the relationship is working and what is pleasant than the "objective" criticism and strict warning of shortcomings. Mostly because people are also in a partnership cohabitation accustomed only to criticize and complain, but this in no way motivate partners to change their behavior.

 

Rarely used in the communication partner awards, praise, expressing joy, words such as "I appreciate you, I'm proud / a, I like for you ...". These are just moments that contribute to the desire for a partner to do what he likes.

 

· The clear communication and the belief that the intensity of love is not dependent on the ability to assume or feel able to work out the wishes and needs of the other. The fact must be clearly communicated in order to avoid space for a domýšľanie.

 

Develop a relationship is to talk openly about the needs, desires, but also what I'm doing well. Nehru puzzles like: "If you love me, you would surely know that ... certainly does not love me because ...".

 

Positive thinking brings positive life. Positive thinking does not fail to see objective reality. On the contrary and it enjoys from it and from life itself.

 

V čom spočíva harmónia vzťahov ?

·        V oceňovaní toho, čo vo vzťahu funguje a čo je príjemné, než „objektívna“ kritika a dôsledné upozorňovanie na nedostatky. Väčšinou sú ľudia totiž aj v partnerskom spolužití zvyknutí iba kritizovať a vytýkať, čo však nijako nemotivuje partnera zmeniť svoje správanie.

Málokedy sa v partnerskej komunikácii používa ocenenie, pochvala, vyjadrenie radosti, slová typu „ vážim si Ťa, som na Teba hrdý/á, páči sa mi na Tebe,...“. To sú práve momenty, ktoré prispievajú k túžbe robiť pre partnera to, čo má rád.

·        V jasnej komunikácii a viere, že intenzita lásky nie je závislá na schopnostiach predpokladať, dovtípiť sa či vycítiť prianie a potreby druhého. O tom sa musí jasne komunikovať, aby nevznikal priestor pre domýšľanie si.

Rozvíjať vzťah znamená hovoriť otvorene o potrebách, túžbach, ale i o tom, čo mi nerobí dobre. Nehrať hádanky typu: „ Keby ma miloval, tak by určite vedel, že... Určite ma nemiluje, lebo ...“.

Pozitívne myslenie prináša pozitívny život. Pozitívne myslenie neznamená nevidieť objektívnu realitu. Práve naopak a tešiť sa z nej a zo života ako takého.

 "Vznikli sme myšlenkou v mysli.
Jsme co myšlenka napsala a vystavila.
Když člověk přechovává špatné myšlenky,
přijde k němu utrpení a bude
jej následovati jako vúz stíha býka.
Když setrvá v čistote svých myšlenek,
štěstí se jej dozajista bude držeti
jako vlastní stín."
Z knihy "Jak člověk smýšlí."

James Allen

—————

Späť