15.08.2014 17:43

Čo pijeme alebo neviditeľný vrah

Ak pijeme alkohol, presladené nápoje, kávu a pod. vieme presne ako to môže mať následky.

Ale vieme aj to ako je to s vodou, ktorú pijeme ? Veď voda to je život a základ pre fungovanie všetkých biochemických reakcií v našom tele.

Príbeh

Je rok 1968. Vo Vietname zúri vojna. Je tam aj lekár Jozef Price, ktorý sa stará o zranených vojakov. Zisťuje jednu veľmi zvláštnu vec. V priemere 22-roční chlapci majú žily a tepny zanesené tukom (artérioskleróza) ako 50-60 roční muži. To je záhada. Spomenie si na detstvo, keď ako chlapec umýval nádoby od mlieka a v nich sa na hladkých stenách vytvárali húževnaté nánosy tuku. Bolo mu jasné, že nejaká látka vo vode, ktorou sa umývali nádoby reaguje s mliekom alebo nejakou jeho časťou a výsledkom bol ťažko odstrániteľný nános. Hľadal spoločného menovateľa. Potom mu to napadlo. Len jedna látka bola prítomná v oboch prípadoch.

Vo Vietname bolo veľmi teplo. Aby sa voda nepokazila, existovalo nariadenie použiť silnú dávku chlóru. Keď málo je dobre, tak viac je ešte lepšie... a tak vojaci pili silne prechlórovanú vodu. Takže je to chlór ?

Po návrate z Vietnamu začal výskum. Zistil, že do roku 1920 bol infarkt takmer neznámou chorobou a to aj u ľudí, ktorí jedli mastné jedlá alebo boli obézni. Po roku 1920 sa kvôli epidémii týfusu začala voda chlórovať. Bez akýchkoľvek testov a výskumov o škodlivosti...a tak to aj ostalo. Následne zisťuje ďalšie fakty. U divo žijúcich zvierat je artérioskleróza absolútne neznámy jav. Zvieratá žijúce v ZOO napájané z vodovodov touto chorobou trpia. Je tu ďalšia záhada...ako to, že tam kde je voda tvrdá majú ľudia menej infarktov ako tam kde je voda mäkká. Je to preto lebo agresívny a extrémne aktívny chlór reaguje s časticami tvrdej vody na chloridy, takže ho zostane menej pre naše cievy.

Robí ďalší experiment. Doma na farme berie 100 jednodňových kohútov a rozdeľuje ich do dvoch skupín po 50. Jedna skupina je pokusná, druhá kontrolná. Obom skupinám dáva rovnaké jedlo a chová ich v rovnakých podmienkach. Keď majú 12 týždňov, začína pokusnej skupine pridávať do jedla a vody chlór vo zvýšenej koncentrácii. Čo sa dialo ? V priebehu 3 týždňov bolo možné pozorovať rozdiely vo vzhľade a chovaní. Kontrolná skupina bola ukážkou pevného zdravia – červené hrebene, krásne hladké perie, kohúti boli aktívni a hašteriví. Pokusná skupina mala bledé(neprekrvené) hrebene, natrasené perie (ako by im bola zima), boli nahrbení a malého vzrastu. Po 4mesiacoch kohúti z pokusnej skupiny začali umierať. Pitva potvrdila silné nánosy v aortách a cievach. Smrť bola spôsobená krvácaním do pľúc (embólia)a bežným nálezom bolo zväčšené srdce. Pri pitve kontrolnej skupiny kohútov sa zistilo, že ich tepny sú úplne v poriadku.

Doktor Price je ohromený a cíti povinnosť svoj objav oznámiť svetu. Stretáva sa s nepochopením a odporom lekárskej obce. Predsa nemôžu dopustiť, aby to, na čom postavili svoje kariéry a desiatky rokov práce (pre pochopenie – rozvíjanie teórie o škodlivosti cholesterolu) ich celé živobytie niekto zboril jediným „amatérskym“ objavom, ale nikto sa nenamáhal tento vedecký experiment zopakovať. Dokonca tieto informácie sú zakázané.

Na usádzanie tuku v cievach samozrejme pôsobí celý rad činiteľov (fajčenie, voľné radikály, nedostatok nenasýtených mastných kyselín, málo antioxidantov atd) ale chlór pôsobí ako prvotný činiteľ, spúšťač a urýchľovač (katalyzátor) celého procesu. Mastné jedlá len napomáhajú tomu, že sa v cievach má čo ukladať. To, že vlády zaviedli bez výskumu a testovania používanie chlóru keďže tu bola akútna hrozba sa dá pochopiť. To, že si lekári nedali do súvisu chlór s cievnymi chorobami sa dá tiež pochopiť, avšak to, že zatvárajú oči pred jasnými dôkazmi a faktami, to sa dá označiť za zločin.

Riešenie

Chlórovanie vody sa nedá zastaviť. Zatiaľ nebol nájdený spôsob ako zabrániť nebezpečenstvu infekcie vody vo vodovodnom potrubí. Riešenie nemôžeme očakávať od chemických koncernov vyrábajúcich chlór, ani od vlády, ani od lekárov (pretože si väčšinou nikdy nepriznajú, že sa mýlili) ani od výskumných ústavov (ktoré by si mohli priznať, že vyhodili miliardy na nesprávne výskumy o artérioskleróze –dôkazy o chlóre sú známe od roku 1969!) ani od nikoho iného. Pomôcť si vieme sami. Zabezpečením kvalitného vodného filtra, ktorý zabezpečuje odstraňovanie chlóru, nečistôt, ťažkých kovov a chemikálií z vody. Keď odstránime z nášho života chlór, trvá 5-10 rokov kým sa telo zbaví usadeného tuku.

Dnešná lekárska veda pomáha predlžovať život. Chcete tie roky naviac prežiť ako senilné, dementné a choré ľudské trosky alebo si chcete udržať vysokú fyzickú a duševnú sviežosť a bystrý mozog až do smrti ? Dnes to nie je vec lekárov, ani nikoho iného...je to len vo vašich rukách.

Záver : Zdravie je prestať s tým čo nám škodí a začať s tým, čo nám osoží...ale o tom ďalej.

—————

Späť